Nový dress code pro nákupní centra v ČR

18. 07. 2014 11:30:00
Gentleman znalý světa si do opery bere smokink, na golf tričko s krokodýlem otočeným na tu správnou stranu a na sobotní nákup do chrámu rozežranosti a mamonu předražené hilfigerky a mokasíny bez fuseklí. Vymykáte-li se ovšem trochu z davu, buďte připraveni na to, že vás bdělá ochranka eskortuje z nákupní uličky rovnou do přilehlého kontejneru.

Mého kamaráda vyvedli z nákupního centra v Pardubicích (http://pardubice.idnes.cz/prisel-bos-a-v-sukni-afi-palace-dks-/pardubice-zpravy.aspx?c=A140717_2082751_pardubice-zpravy_mt). Je pravdou, že coby typ protiproudního exota brázdí náš svět obut jen do plosek vlastních nohou a oděn do slušivé sukně. Pro formu zde dodávám, že se nejedná o mini poplatnou postpubertálním slečnám, jež by při předklonu majitele/-lky mohla sloužit coby atlas cesty až k dvanácterníku a jež kolejdoucím mužům může přivodit žalovatelnou formu hypertenze, ale o bytelnou napodobeninu skotského kiltu o slušivé délce ke kolenům, kterou by schválila i moje ultrakonzervativní babička. V době, kdy pražské ulice brázdí kolekce cizinců navlečených v roztodivných úpravách národních krojů, se mi do hlavy loudí otázka, zda bychom je též neměli perzekvovat za odění neodpovídající kulturním standardům naší země a místo prohlídek našich (nákupních) katedrál je nevyhostit z města na skládku komunálního odpadu?

Jen včera jsem při schůzce s mým otcem na Hlavním nádraží v Praze potkala jednoho Sikha v klasickém turbanu a tunice, jež na dálku působila jako sukně. Průzkumu, zda pod ní nosí dostatečně čisté prádlo, jsem se i coby právoplatná obyvatelka města Prahy vyžadující dodržování kulturních standardů raději vzdala. Dále jsem potkala postarší ortodoxní židovský pár s jarmulkou, pejzy a čepičkou na hlavě, ve které muselo být na našem sluníčku děsné horko. Možná by nějaká instituce měla provést studii, zda pohled na jejich prapodivnou zahalenost včetně použití silonek v pětatřiceti stupních nad nulou nepůsobí kolejdoucím obyvatelům města infarkt myokardu z náhlého pocitu přehřátí. Čím dál častěji také potkávám v pražských ulicích ženy, jejichž zahalené hlavy a obličeje mi připomínají středověkého loupežníka a nutí mě se od nich bázlivě odvracet v očekávání, že ze záhybů svých hábitů vytáhnou bambitku, aby ze mě vymáčkly nejkratší cestu k místní mešitě. Ruské turistky zabíjejí můj středoevropským prostorem zjemnělý čich tvrdou ranou štědře použitého Chanelu, u krásných sárí kolemjdoucích Indek mě zase děsí pomyšlení, jaké morální újmy by se mi dostalo, kdyby jeden jejich cíp zavadil o vyčnívající hřebík a ony by se po dvou krocích ocitly uprostřed náměstí zcela nahé.

Navrhuji proto sjednotit oděv v našem kulturním prostoru a to včetně cizinců a dalších prapodivných exotů. Ženský oděv se bude skládat z pouzdrové sukně nebo kalhot ke kolenům a dostatečně zahalující blůzy, mužský oděv nechť je genderově spravedlivě tvořen košilí a kalhotami či suknicí zahalující ochlupená lýtka. Oblečení nechť je stoprocentně zhotoveno v EU a na krku nechť visí každému jedinci křížek či krucifix libovolné velikosti a zdobení jako kulturní odkaz našeho náboženského prostoru. Obě pohlaví nechť jsou prostovlasá a oholená, aby bylo možno sledovat jejich biometrická data a případné napojení na teroristické buňky.

Počítám najisto s tím, že až se o víkendu přijedu podívat s foťákem do obchodního centra v Pardubicích, uvidím jen krásné příslušníky vyšší střední vrstvy, přednostně árijského typu, jež ve vymydleném oblečení značek, jež se zde prodávají, korzují uličkami zabráni v tichém kultivovaném hovoru. Pokud tam uvidím někoho, kdo bude jen vzdáleně urážet moje evropské standardy vnímání upravenosti včetně všudypřítomných cizinců, bezdomovců, obligátních letně nemytých vágusů českého původu a hlavně KAPSÁŘŮ, budu požadovat jejich okamžité vyvedení mimo klimatizované prostory. Nebude-li mi vyhověno, doporučím Tomášovi Zahálkovi, aby se s žalobou o diskriminaci svého skotského životního stylu obrátil na úřady Evropského společenství.

Autor: Barbora Topinková | pátek 18.7.2014 11:30 | karma článku: 39.15 | přečteno: 13124x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Olga Medová

Útřivé

Nevstoupíš dvakrát do stejné... lavice. Lavice Dejvice, rýmovačka...Budova Fakulty architektury od Aleny Šrámkové. Plně obsazené řady. Přednášející za katedrou. Prezentace s fotografiemi.

18.3.2024 v 23:55 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 31 | Diskuse

Pavel Nitka

Jaký to je milý dědeček aneb Stářím moudrost nezískáš...

Vždyť určitě celý život pracoval, staral se o své blízké, jedl jen kvalitní potraviny a nikdy na veřejnosti nemluvil sprostě. Dokonce i mouchám vyrobil ve své dílně krmítko...

18.3.2024 v 19:20 | Karma článku: 8.17 | Přečteno: 221 | Diskuse

Ján Chomík

U kaderníka

Márne sa snažím spomenúť si, kedy som bol prvýkrát u kaderníka. Je to však pravdepodobne jedna z tých spomienok, ktorú moja pamäť už definitívne pochovala.

18.3.2024 v 18:37 | Karma článku: 5.14 | Přečteno: 81 | Diskuse

Josef Ulman

Ja ně prarassijskij...!

Včera jsem na jednom fóru dostal tip na video nechvalně proslulého Petra Hájka, ve kterém dělá rozhovor s Jindřichem Rajchlem.

18.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 20.88 | Přečteno: 524 | Diskuse

Michal Merhaut

František Dvořák – archeologií proti nacistům

Do dveří kolínského muzea vešlo několik mužů, jeden po druhém, s potřebným časovým rozestupem. Hlavní bylo, ničím na sebe nepoutat pozornost okolí. Byl letní podvečer roku 1941.

18.3.2024 v 8:12 | Karma článku: 16.08 | Přečteno: 224 | Diskuse
Počet článků 85 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4257

Geoložka, běžkyně, triatlonistka a tanečnice flamenka s rozvinutým smyslem pro hédonismus.

Autorka knih "Z lehu k běhu" a "Vánoce na sádle a jiné trable". Redaktorka časopisu Cosmopolitan.

Principiální odpůrkyně pitomců všeho druhu a propagátorka užívání zdravého rozumu ve všech aspektech lidského života.

www.pivaruvpruvodcegalaxii.cz

https://www.facebook.com/barboratopinkovaspisovatelka/

http://www.vecizpolicky.cz

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...