Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak trošku k pojmu demokracie Tomáš Garrigue Masaryk byl bezesporu hlavním českým představitelem demokracie. Jednou k demokracii řekl: „Demokracie má své chyby, protože občané mají své chyby. Jaký pán, takový krám.“ Často říkal, že demokracie je diskuse. A vo tom to je. A i tady, kdy většina diskutujících nepochopila pojem vidlák, takový je alespoň můj dojem.

0 0
možnosti
Foto

H97a31n23a 43V83l81k79o16v46á

13. 11. 2016 21:33

A kdo je to podle vás ten vidlák, který by měl pozbýt (v demokracii !) hlasovací právo? To mne opravdu a skutečně zajímá, Masarykova demokratko.

1 0
možnosti
Foto

Zajímavé, že ti, kteří si hrají na největší aristokraty a elitu, se chovají jako ti největší vidláci.

Jako důkaz uvádím, že pokud je sprostý Karel Schwarzenberg, tak ze strany jeho příznivců jde o projev aristokratické noblesy, když je sprostý Miloš Zeman, tak jde o projev buranství. Vojenské agrese zemí NATO nazývají vznešenými slovy jako "humanitární bombardování" či "bezletová zóna". Naproti tomu, když Rusko chrání životy svých občanů, tak jde o projev agrese.

1 0
možnosti

V opravdové demokracii nelze z voleb vyloučit nikoho, kdo splňuje zákonné podmínky. Tedy ani vidláky, ale ani ty, kteří nepřispívají do státní pokladny, jak jsem vyčetl dole v diskusi. Z těch "nepřispívačů" je největší procento důchodců a studentů a těm bych volební právo rozhodně neupíral. Vyložených parazitů je zanedbatelné množství, nehledě k tomu, že většina z nich má "na háku" jak volby, tak veškeré společenské dění. :-)

0 0
možnosti
Foto

Do diskuze -váhám- vstupuji ze dvou tří důvodů. Ač jakkoliv ...zvláště poslední odstavec - zní poněkud nabubřele, vadí mi , že skutečně trpíte v diskuzi bez jediné poznámky nasbírané příšerné vulgarity... cosi o ku... , dále o pr... koňské,, čili poznámky vidlácké. Máte přece rádi , když se umějí věci pojmenovat. Pojmenovávám....

Skutečně souhlasím s Honzou. Ale neodpustím si jednu pravdu... Bezruč píše cosi v PCRegni...o pragocentrismu. Pravdu v tom měl... přehlížení toho, co je venkov, zkrátka trvá....a že je pak na vsích jistá zaťatost, vím, když jsem na vsi pomalu dvacet let žila. Když přišlo na věci rozumem nutno řešit, došlo k sebeindiividualismu pouze svých viděných vidlí a nejel přes to vlak.Zatápění gumákama... soused mě nezajímá, krvavá řež o jeden metr před brankou. Přednakaknost na cokoliv. A starosta je tam opravdu skvělý a dělá pro semknutost vše...opravdu maximum, ale ta podpora? závist? to hledání každé nitě? Dnes se nadává obci na malou dopravní dostupnost. Když být mohla, odmítalo se referendem učinit ústupek a chybělo inteligentnější přemýšlení pro dlouhodobý plán...

.Zkrátka jsou v článku i věci některé, které se zavrhnout tak zcela nedají.. moc bych se rozepsala...

Ale je to o dobrém a mravném přístupu k finacím, Dobrém přerozdělování shora a zrušení mnoha - zbytečně tyhle finance požírajících - institucí papírového království pro teplý džob.. a tady dávám za příspěvek plus JŘ.

1 0
možnosti
Foto

Já myslím, že pro demokracii větší nebezpečí než vidláci představuje klasické kupování hlasů za peníze ze státní kasy plus různé nepotřebné agentury, naplněné až po okraj absolventy sociálně humanitních oborů. Díky tomu, že stát je ochoten se prakticky neomezeně zadlužit, ty své penízky si přes politické kamarády vždy seženou.

Zavedl bych vyrovnaný státní rozpočet, nebo alespoň pevnou limitu státního deficitu ve výši průměrného růstu HDP za posledních 5 let (vyšší zadlužení je z pohledu ekonomiky dlouhodobě neudržitelné).

Jakmile bude společnost muset udělat tvrdé rozhodnutí, zda za vybrané peníze postavit vysokorychlostní trať a nebo podpořit program na zkoumání snižování přetechnizování vzdělávání na Ostravsku, ministr financí se bude muset začít chovat jako normální hospodář. A jestli pak na ten post vidláci vyberou Petra nebo Pavla bude v podstatě jedno.

7 0
možnosti
Foto

H39a38n21a 88V36l11k15o90v77á

12. 11. 2016 0:11

Vykazuji objektivně změřenou nadprůměrnou inteligenci. Ale vy mi přijdete jako trapná hloupá husa.

Mírněji řečeno nedospělá arogantní sebehltačka. A celkem to nesouvisí s vašimi naivními politickými světonázory;-)

1 0
možnosti

Nadřazenci typu autorky nám otevřeně zpochybňují demokracii. A to říkám jako pražský "xenofob a rasista". Nechutné.

1 0
možnosti
Foto

V33í47t 48T94i48c38h22ý

11. 11. 2016 22:13

Kdo se povyšuje bývá pořízen. Kristus

1 0
možnosti
Foto

V67í62t 70T52i22c85h75ý

11. 11. 2016 23:10

Kdo se povyšuje bývá ponížen. Kristus

A nebo americky "pro hlupáka každý hloupý"

1 0
možnosti

Prosím autorku o jasnou a jednoznačnou odpověď. Opravdu to myslíte vážně?

1 0
možnosti

Nadávkami si lidi na svojí stranu nezískáte.

1 1
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS