Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P22e47t87r 17H94l19o68c66h

31. 3. 2020 22:23

Život je o míře. Kdo žádného v rodině nemá, má handicap. Evidentně je takových lidí většina.

0 0
možnosti

Celoplanetarny superorganizmus Gaia zvysuje svoju telesnu teplotu, aby sa zastavila ludskych parazitov a teraz poslala do boja aj svoju biologicku superzbran, ktora nema za ulohu likvidovat ludstvo, iba zhorsit jeho zivotne podmienky, lebo Gaia vsetky svoje deti miluje, ale aj tie najmilovanejsie deti niekedy nerespektuju pravidla a vykmnu sa spod kontroly...

0 0
možnosti

Vzdycky kdyz si prectu podobny mravokarny zvast dostanu neodolatelnou chut jit a zacit porusovat to proti cemu autor podobnych kydu tak strasne broji. A to presto ze do chvile nez si podobny blabol prectu vse vzorne dodrzuji.

5 2
možnosti
Foto

V zásadě souhlas s autorkou. Jen mi nesedí jedna věc - "opatření se díky tomu budou muset zpřísnit nebo prodloužit". Opatření se budou prodlužovat, pokud je budeme dodržovat. Opatření přece nebyla nařízena proto, aby byla epidemie krátká, ale naopak proto, aby se "rozplizla" do delšího časového úseku a zdravotnictví to zvládlo. Nejkratší dobu by patrně epidemie trvala, pokud by žádná opatření zavedena nebyla. Akorát by se zdravotní systém zhroutil a byla by spousta mrtvých.

3 0
možnosti

Popravdě ani to ne. Při dnešním vybavení našeho zdravotnictví zvládneme maximálně 50 tisíc nakažených měsíčně a promořovány budou miliony. Buď vláda přijde rychle s opravdovým nouzovým plánem na znásobení výkonu zdravotnictví, nebo to po pár měsících zabalí pro nedostatek peněz a vše vyjde vniveč.

2 0
možnosti

A53l30e25š 87V81o54l36f

30. 3. 2020 15:42

Pěkný článek bez emocí a napadání. Srozumitelné a jasné.

4 0
možnosti

Perfektni, srozumitelne napsano. Napisu jen tolik, mnohdy staci pouzivat jen selsky rozum. V dobe epidemii, ktere postihly lidstvo, vzdy byly dany nejake restriktivni opatreni, ktere vedly k zastaveni jejich sireni. Co dnesnim lidem chybi? Historicka zkusenost, oni si nepamatuji zadnou takovou situaci, kdy by je nekdo omezil. A pokud by tyto restrikce nebyly a nechalo se to bez nich, budou brblat stejni lide, kteri brblaji dnes.

1 1
možnosti

Já nevím... mně selský rozum říká, že prostě nejde strávit týdny a zřejmě i měsíce tím, že budu "sedět doma na zadku".

A to říkám jako někdo, komu fakt nemůže ani autorka nic vytknout - mám "houmofís", dům se zahradou, a bydlím v dosahu rozvážkových služeb takže jsem za posledních čtrnáct dní byla venku jednou asi deset minut v drogerii, kam jsem přijela vlastním autem.

Ale lidi z bytů prostě musí ven, jinak se jich část zblázní a u zbytku odejde i ta imunita, co zatím snad přirozeně mají.

Hranice mezi rozumnou a smysluplnou opatrností a úplnou magořinou se dnes dost těžko přesně vymezuje, ale v okamžiku, kdy začnu uvažovat o tom, že lidi, co si vyjedou na kole potenciálně ohrožují záchranný systém tak moc, že chudáci záchranáři se pak kvůli nim možná ani nepomilují se ženou... tady už mi přijde, že ta hranice překročena byla.

Nicméně současná doba je fakt náročná a aspoň trochu z toho hrabe už zřejmě každému...

1 1
možnosti

J16a83n 19Z54í79m78a

30. 3. 2020 14:16

Jako vzdycky hezky.....

2 0
možnosti

Já si myslím, že je JENOM potřeba se ze všeho nepodělat....

1 0
možnosti
Foto

Tak to každopádně. To už říkal Bukowski:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4257x
Geoložka, běžkyně, triatlonistka a tanečnice flamenka s rozvinutým smyslem pro hédonismus.

Autorka knih "Z lehu k běhu" a "Vánoce na sádle a jiné trable". Redaktorka časopisu Cosmopolitan.

Principiální odpůrkyně pitomců všeho druhu a propagátorka užívání zdravého rozumu ve všech aspektech lidského života.

www.pivaruvpruvodcegalaxii.cz

https://www.facebook.com/barboratopinkovaspisovatelka/

http://www.vecizpolicky.cz