Nový dress code pro nákupní centra v ČR

18. 07. 2014 11:30:00
Gentleman znalý světa si do opery bere smokink, na golf tričko s krokodýlem otočeným na tu správnou stranu a na sobotní nákup do chrámu rozežranosti a mamonu předražené hilfigerky a mokasíny bez fuseklí. Vymykáte-li se ovšem trochu z davu, buďte připraveni na to, že vás bdělá ochranka eskortuje z nákupní uličky rovnou do přilehlého kontejneru.

Mého kamaráda vyvedli z nákupního centra v Pardubicích (http://pardubice.idnes.cz/prisel-bos-a-v-sukni-afi-palace-dks-/pardubice-zpravy.aspx?c=A140717_2082751_pardubice-zpravy_mt). Je pravdou, že coby typ protiproudního exota brázdí náš svět obut jen do plosek vlastních nohou a oděn do slušivé sukně. Pro formu zde dodávám, že se nejedná o mini poplatnou postpubertálním slečnám, jež by při předklonu majitele/-lky mohla sloužit coby atlas cesty až k dvanácterníku a jež kolejdoucím mužům může přivodit žalovatelnou formu hypertenze, ale o bytelnou napodobeninu skotského kiltu o slušivé délce ke kolenům, kterou by schválila i moje ultrakonzervativní babička. V době, kdy pražské ulice brázdí kolekce cizinců navlečených v roztodivných úpravách národních krojů, se mi do hlavy loudí otázka, zda bychom je též neměli perzekvovat za odění neodpovídající kulturním standardům naší země a místo prohlídek našich (nákupních) katedrál je nevyhostit z města na skládku komunálního odpadu?

Jen včera jsem při schůzce s mým otcem na Hlavním nádraží v Praze potkala jednoho Sikha v klasickém turbanu a tunice, jež na dálku působila jako sukně. Průzkumu, zda pod ní nosí dostatečně čisté prádlo, jsem se i coby právoplatná obyvatelka města Prahy vyžadující dodržování kulturních standardů raději vzdala. Dále jsem potkala postarší ortodoxní židovský pár s jarmulkou, pejzy a čepičkou na hlavě, ve které muselo být na našem sluníčku děsné horko. Možná by nějaká instituce měla provést studii, zda pohled na jejich prapodivnou zahalenost včetně použití silonek v pětatřiceti stupních nad nulou nepůsobí kolejdoucím obyvatelům města infarkt myokardu z náhlého pocitu přehřátí. Čím dál častěji také potkávám v pražských ulicích ženy, jejichž zahalené hlavy a obličeje mi připomínají středověkého loupežníka a nutí mě se od nich bázlivě odvracet v očekávání, že ze záhybů svých hábitů vytáhnou bambitku, aby ze mě vymáčkly nejkratší cestu k místní mešitě. Ruské turistky zabíjejí můj středoevropským prostorem zjemnělý čich tvrdou ranou štědře použitého Chanelu, u krásných sárí kolemjdoucích Indek mě zase děsí pomyšlení, jaké morální újmy by se mi dostalo, kdyby jeden jejich cíp zavadil o vyčnívající hřebík a ony by se po dvou krocích ocitly uprostřed náměstí zcela nahé.

Navrhuji proto sjednotit oděv v našem kulturním prostoru a to včetně cizinců a dalších prapodivných exotů. Ženský oděv se bude skládat z pouzdrové sukně nebo kalhot ke kolenům a dostatečně zahalující blůzy, mužský oděv nechť je genderově spravedlivě tvořen košilí a kalhotami či suknicí zahalující ochlupená lýtka. Oblečení nechť je stoprocentně zhotoveno v EU a na krku nechť visí každému jedinci křížek či krucifix libovolné velikosti a zdobení jako kulturní odkaz našeho náboženského prostoru. Obě pohlaví nechť jsou prostovlasá a oholená, aby bylo možno sledovat jejich biometrická data a případné napojení na teroristické buňky.

Počítám najisto s tím, že až se o víkendu přijedu podívat s foťákem do obchodního centra v Pardubicích, uvidím jen krásné příslušníky vyšší střední vrstvy, přednostně árijského typu, jež ve vymydleném oblečení značek, jež se zde prodávají, korzují uličkami zabráni v tichém kultivovaném hovoru. Pokud tam uvidím někoho, kdo bude jen vzdáleně urážet moje evropské standardy vnímání upravenosti včetně všudypřítomných cizinců, bezdomovců, obligátních letně nemytých vágusů českého původu a hlavně KAPSÁŘŮ, budu požadovat jejich okamžité vyvedení mimo klimatizované prostory. Nebude-li mi vyhověno, doporučím Tomášovi Zahálkovi, aby se s žalobou o diskriminaci svého skotského životního stylu obrátil na úřady Evropského společenství.

Autor: Barbora Topinková | pátek 18.7.2014 11:30 | karma článku: 39.15 | přečteno: 13124x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 20 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 12.79 | Přečteno: 235 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 17.53 | Přečteno: 407 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.06 | Přečteno: 104 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 30.89 | Přečteno: 580 | Diskuse
Počet článků 85 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4257

Geoložka, běžkyně, triatlonistka a tanečnice flamenka s rozvinutým smyslem pro hédonismus.

Autorka knih "Z lehu k běhu" a "Vánoce na sádle a jiné trable". Redaktorka časopisu Cosmopolitan.

Principiální odpůrkyně pitomců všeho druhu a propagátorka užívání zdravého rozumu ve všech aspektech lidského života.

www.pivaruvpruvodcegalaxii.cz

https://www.facebook.com/barboratopinkovaspisovatelka/

http://www.vecizpolicky.cz

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...