Padesát odstínů osobnostní zamrzlosti

O tom, že nad sexuálními technikami slečny Steel a pana Greye se musí se shovívavou zkušeností pousmát i patnáctiletý předplatitel Bravíčka, není třeba dále spekulovat. Stejně tak o tom, že jen v záporných hodnotách se pohybující emoční inteligence slečny Belly Swan dokáže vytvořit incestní milostný trojúhelník mezi menšinovou skupinou pohádkových tvorů. Otázkou k rozlousknutí ale zůstává, proč ženy platí horentní sumy za tyto paperbackové nesmysly psané dikcí desetileté chovanky ústavu duševně nerovnocenných, místo aby si užily svá milostná dobrodružství naživo a za ušetřený obnos si koupily třeba tak doporučované Venušiny kuličky?    

Odpověď na tuto otázku tkví v pečlivém rozboru těchto příběhů. Anastasia Steel byla jak známo nudná nekultivovaná pipka zatížená komplexy a nepěstovaným pubickým ochlupením. Ne že by jí to nevadilo, ale místo aby si šla koupit padnoucí šaty, žiletku a nové číslo časopisu Cosmopolitan, dřepěla v koutě a doufala, že z ní žádoucí samici udělá zásah shůry. Zatímco v reálném životě by v tom koutě dřepěla dodnes, možná obletována odpovídající partií v podobě obtloustlého kolegy z kostelního sboru, romantický útěk z reality vlastní osobnostní zamrzlosti za ni musela udělat románová náhoda. Bella Swan naopak byla křehká kráska s poněkud nevyhraněným světonázorem a sklonem vybírat si v každé situaci to nejhloupější možné řešení vydávajíce to za důkaz své tvrdohlavé zamilovanosti. Mohla udělat jakoukoliv pitomost, ale bohatý klan se zamilovaným upírem v čele ji z jakéhokoliv průšvihu včas vysekal, věčnou mladost, lásku a šťastnou rodinu jí dopřál a k tomu ještě šatnu nových hadříků, které ovšem s klukovsky proklamovaným nadhledem odmítla nosit.

A tady je to lákadlo! Proč se v realitě snažit najít svůj vlastní styl, i když to znamená, že si odbudete pár let přešlapů v podobě nákupu bot o číslo menších (byly poslední, v oblíbené tyrkysové a ještě ve slevě!) nebo kalhot mrkvového střihu (hit sezóny a jasný must have, přestože vám dělají děsnej zadek). Proč se pinožit, abyste si vydělala na značkovou kabelku, se kterou budete jistojistě s konečnou platností vypadat jako femme fatale, proč cestovat a poznávat chutě jídla a vína na vlastní pěst, proč poznávat oblíbené způsoby líbání a mazlení nových a nových mužů, i když to mnohdy může znamenat srdeční zlomeninu na jedné či obou stranách, proč nosit devět měsíců dítě, pak je porodit a vědět, že některé vaše části holt už nikdy nebudou tak úplně stejné…proč se stát dospělou ženou s vlastním názorem na základě práce na sobě samé a odžitých let, když vám to za sex jednou týdně nebo jeden pořádný kousanec může dopřát tajemný bohatec v kompaktním all inclusive balíčku za rok?

Taková pohádka láká stejně jako představa o tom, že jste se narodili se železnorannou pěstí a teď díky ní můžete na Divokém západě ohýbat spravedlnost podle vlastní úvahy. Je to jen oddychová pohádka o tom, jak bez práce dojít ke koláčům, stejně jako snění pět minut před usnutím o tom, že tenhle tiket už vám zaručeně zajistí přivítání panem Andrém v klubu miliardářů. Aspoň doufám. Protože bezvýhradné přijímání těchto textů způsobuje doživotních padesát odstínů osobnostní zamrzlosti a stmívaní v oblasti lebeční.

Autor: Barbora Topinková | sobota 7.3.2015 11:38 | karma článku: 20,40 | přečteno: 1236x
  • Další články autora

Barbora Topinková

Popelnicová proklamace

11.10.2020 v 20:01 | Karma: 17,75

Barbora Topinková

Stop vidlákokracii!

11.11.2016 v 12:47 | Karma: 27,43

Barbora Topinková

Olympiáda všedního dne

19.8.2016 v 13:30 | Karma: 16,97

Barbora Topinková

Pivařův průvodce galaxií

26.6.2015 v 14:10 | Karma: 15,13

Barbora Topinková

Běsy bosé běžkyně

11.6.2014 v 10:25 | Karma: 25,42

Barbora Topinková

Konce netoholismu

28.4.2014 v 15:53 | Karma: 20,98

Barbora Topinková

Jak rozeznat ženu

18.3.2014 v 11:35 | Karma: 30,08
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4257x
Geoložka, běžkyně, triatlonistka a tanečnice flamenka s rozvinutým smyslem pro hédonismus.

Autorka knih "Z lehu k běhu" a "Vánoce na sádle a jiné trable". Redaktorka časopisu Cosmopolitan.

Principiální odpůrkyně pitomců všeho druhu a propagátorka užívání zdravého rozumu ve všech aspektech lidského života.

www.pivaruvpruvodcegalaxii.cz

https://www.facebook.com/barboratopinkovaspisovatelka/

http://www.vecizpolicky.cz