Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavý článek R^ Už se těším na ty transparenty v prvomájové Ankaře:

Více ropy do Evropy!

Ruku na to, však jsme v NATO! :-)

1 0
možnosti
MB

Fajn, tak to bylo geologická vsuvka, díky za informace ..a hupky šupky zpět k tomu podstatnějšímu ..geografii.

To území je pro Turky "zajímavé" především tím, že leží přímo na jejich hranicích. Nikdo přece nechce sousedit s nestabilním územím ovládaným nepřátelskými ozbrojenými milicemi, které považuje za teroristy. Kdyby šlo o anexi tohoto území a možnost těžit tyto nerosty, dával by váš příspěvek smysl. Mně se ale zdá logičtější, že Turci chtějí skutečně bezpečnou zónu u svých hranic, kam by také mohli vracet vypuzené syrské uprchlíky, kterých má na svém území přes 2 miliony.

Podobně si bezpečnost za svými hranicemi hlídají třeba i Izraelci, ačkoli je tam jenom písek, kterého mají sami dost a dost.

Ale o geologii toho víte dost, to uznávám;-)

0 1
možnosti

J77o12s84e71f 22Š82l90o34u35f

27. 10. 2019 3:55

"Nikdo přece nechce sousedit s nestabilním územím ovládaným nepřátelskými ozbrojenými milicemi, které považuje za teroristy."

................................

No a teď se na to podívejte z druhého břehu.

0 0
možnosti

Ale no tak, takhle podezírat naše turecké bratry ve zbrani. Operace se přece jmenuje Pramen míru, půjde tedy nejspíš o minerálku:-).

7 0
možnosti
JL

Zajímavé, že si toho ještě žádné médium nevšimlo. Ale signifikantní. Připomíná mi to poněkud Hitlerovo: Sudety jsou naše, Putinovo - Krym byl vždy náš atd. Příkladů bychom asi našli hafo: třeba Čína: Tibet je Čína. Jak známo, silnější udělá, co chce,.a území si zabírá ten, kdo má větší drzost a armádu. Když Hitler zabíral Sudety, Francouzi se podělali - byli totiž připraveni na válku, kdy budou sedět ve své obranné lidii a Britové měli jak víme výsadek do Evropy asi v počtu 300 000 mužů, a ti by Adolfa samozřejmě nezastavili, už proto, že nebylo jak je do ČSR naházet a zásobovat. A pak je ČSR samozřejmě geopoliticky nezajímalo - měli své vojáky v kdejaké Indočíně, v Africe, všudemožně, ale proč proboha Evropa? A proč bychom proboha bránili Sýrii? To nemá logiku - tak mě ještě napadá: Golanské výšiny - už tam jsme navždy.

1 0
možnosti
Foto

J60i96ř68í 50K18i39n59d29l

24. 10. 2019 16:35

No vidíte a Turci nezbrali ani centimetr cizího území a Kurdy od jejich hranic vytlačovala syrská osvobozenecká armáda do vzdálenosti 35 km s podporou Turecka. Kurové se dle přání Turků stáhli a je klid. Turci jsou v Turecku a ne v Sýrii.

0 8
možnosti
JV

Peníze jako obvykle až na posledním místě;-D. Díky za zajímavý blog.R^

1 0
možnosti
Foto

J51i90ř37í 86K76i44n28d31l

24. 10. 2019 13:00

Kurdové nejsou svatí a Turecko má s nimi ty nehorší zkušenosti Pouze a jenom chtělo, aby se Kurdové od jejich hranic stáhli do vzdálenosti 35 km. Na území Sýrie turecká armáda nevstoupila, ale jednalo se o syrskou osvobozeneckou armádu, která s pomocí Turecka začala vytlačovat Kurdy dál od hranic s Tureckem do vzdálenosti 35 km. Nic ví, nic míň.

0 12
možnosti
MK

Dříve než tam vstoupily tatarsko-turecké hordy, Kurdové tam žili. A ne, nemá s nimi ty nejhorší zkušenosti Turecko, protože to bylo Turecko, kdo Kurdy po staletí utlačuje.

7 0
možnosti
LB

Velmi dobré vystižení situace a připomenutí zásadního, ale opomíjeného aspektu současných tureckých aktivit i většiny válek obecně. Autorce za to posílám karmu!

6 0
možnosti
Foto

R^ Inu, geo-politika. V reálu i areálu současnosti;-)

0 0
možnosti
PK

Tak né péče o migranty ale byznys...

2 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4257x
Geoložka, běžkyně, triatlonistka a tanečnice flamenka s rozvinutým smyslem pro hédonismus.

Autorka knih "Z lehu k běhu" a "Vánoce na sádle a jiné trable". Redaktorka časopisu Cosmopolitan.

Principiální odpůrkyně pitomců všeho druhu a propagátorka užívání zdravého rozumu ve všech aspektech lidského života.

www.pivaruvpruvodcegalaxii.cz

https://www.facebook.com/barboratopinkovaspisovatelka/

http://www.vecizpolicky.cz