Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Prezidentský bestiář

Prezidentské superpindy nám včera představily rozkošnou sbírku týpků vhodných k založení politického bestiáře. Jaké je pravé taxonomické zařazení kandidátů a kdo je vlastně bude volit? Představme si zvířetník připadající k této šarádě podrobněji:

Jana Bobošíková

Tupírovaně vycuchaným culíkem zdobený zajíc po sedmé leči staví na image drsné kritičky čehokoliv pocházejícího z Bruselu. Během pěti poplatníky placených let totiž na vlastní kůži zjistila, jak se ty jejich hnusný pralinky umí usadit na stehnech. Na rozdíl od svých konkurentů umí coby holčička z obrazovky stvořit větu jednoduchou rozvitou a vyslovit v ní správně všechny souhlásky. Ve svém životě už neúspěšně kandidovala na ředitelku ČT, primátorku Prahy a prezidentku s podporou KSČM. Vzhledem k absolutnímu nedostatku sebereflexe hodlá v příštím padesátiletí kandidovat na správkyni Marsu, jejíž obyvatelé budou zřejmě jejími jedinými voliči.

Jiří Dienstbier        

Profesionální syn, fanoušek Bohemians 1905 a bývalý koncipient Mariána Čalfy těží z toho, že se díky svému mládí nestihl zdiskreditovat v KSČM, SSM, SM, ÚV, STB, KGB a jiných kmotry ovládaných strukturách. Projevuje jakousi povědomost o právním řádu této republiky, ovšem v rámci velkohubých frází bývá smysl jeho politických sdělení těžko odhalitelný. Po svém zvolení na Hrad slibuje snížení nemravně vysokého vstupného, takže k němu lid bude chodit na nedělní obědy zadáčo. Všeobecně se soudí, že by měl svému mladickému protikorupčnímu elánu popustit uzdu v obyčejné tvrdé politické práci v poslanecké sněmovně, ale volen bude spojenými silami proletariátu všech okresů. 

Vladimír Franz

Tajemný avatar s papulí připomínající maorské pozadí je nejbarevnějším českým dramatikem, básníkem, hudebním skladatelem, pedagogem a lyžařem. Můžeme proti jeho kandidatuře protestovat, můžeme s ní nesouhlasit, ale to je tak všechno, co s osmdesáti tisíci podpisy můžeme dělat. V mladické nerozvážnosti se chtěl stát ideovým vůdcem skinheadské subkultury u nás, což u něj může být považováno za sňatek z rozumu. Poté, co dostal od vyvržené mládeže opakovaně přes tlamu, stal se pravicovým intelektuálem, kterého lze udeřit maximálně zdařilým fejetonem. Pokud ho nebudete volit, přední pražští frikulíni vás budou považovat za děsný trapáky.    

Táňa Fischerová

Noblesně zešedivělá herečka, spisovatelka a občanská aktivistka donucená ve své skromnosti kandidovat pod tlakem podpisů svých přátel. Skorokatolička, skorovegetariánka a zastánkyně všemožných charit na podporu světle hnědých slonů a přiteplalých fašistů proti diskriminaci stranou zelených mužíčků. Slibuje utopický svět plný pravdolásky a obnovitelných zdrojů. Volba číslo jedna pro úlohu ombudswoman a všechny dobré lidičky se sluncem v duši. 

Jan Fischer

Úřednický premiér, který by na Hradě statisticky spočítal i histogram rozložení šklebů na ksichtech chrličů severní strany zdi sv. Víta. Díky zajímavé podpoře ještě zajímavějších přátel se jeví být výrazně proruským, pročínským a proindickým, což pro občany slibuje výrazný rozvoj počtu etnických restaurací v Čechách. Miluje uhelné doly a fotovoltaické elektrárny a ve volném čase se zabývá profesionalizací státní služby, ve které by konečně i on sám našel to svoje jistý. Volen bude povinně všemi úředními šimly a multikulti přistěhovalci.

Zuzana Roithová

Mana-žérka, černoprdelnice a lékařka, které se po atestaci z rentgenologie rozhodla prosvítit politický stav české společnosti. Respektuje odlišné názory, ovšem tak odlišné, jako jsou sňatky homosexuálů, to už prosím ne. Jako úřednická ministryně zdravotnictví a poslankyně europarlamentu se zaměřila na takové morální pecky jako je ochrana dětí, sociální služby a antidiskriminace, ovšem rodina je podle ní základ státu a feministky patří do pekla a ne do práce. Spolehlivá a pracovitá paní, jejíž devízou pro hradní zahrady by byla její vášeň pro botaniku. Cech zahradnic a spolky katolických panen jí budou volit bezvýhradně.

Karel Schwarzenberg

Stařičký lesník a hostinský v jedné osobě, který oděn ve slušivé vestičce a motýlku s puntíky líbá dámám ručky a s aristokratickou noblesou trousí bonmoty na pomezí vulgarismů a archaismů. Evidentně neslyší a národ mu evidentně nerozumí, což může být zárukou dlouhé a ničím nerušené spolupráce. Přes pakty s uhlobarony a pytláky na místě hajných bude jako hrabě ze Sulzu povinně volen domkáři a příslušníky cechu řeznického, pro které má predikát „zu“ stále ještě rozměr téměř mytický.

Přemysl Sobotka

Další lékař, který raději rentgenuje politiku než bolavá záda, a rád by léčil společenské neduhy právní cestou. Jako podporovatel jaderné energie a katolík v jedné osobě odmítá eutanasii a sňatky homosexuálů s tím, že apokalypsa vše vyřeší sama. Po absolvování VUML se stal odpůrcem červené barvy a třešní, a proto jej budou volit všichni modří ptáci s alergií na rýžový nákyp.

Miloš Zeman

Politický důchodce znám nedostatkem hybnosti krční páteře a arogatně ovádskými výpady. I přes příchylnost k Becherovu moku objímá ruské kmotry raději než stromy a ve své kampani tiše spoléhá na politickou amnézii svých voličů. Nesnáší média, zelené, muslimy, nacisty, anarchisty, narcisty, feministy, kvo-kvóty a narkomany, takže bude nakonec volen jen osádkou kolonády v Karlových Varech a podstatnou částí domovů důchodců. 

A teď, občane, losuj!

  

 

 

Autor: Barbora Topinková | pátek 11.1.2013 12:00 | karma článku: 19,99 | přečteno: 2320x
  • Další články autora

Barbora Topinková

Modlitba za České země, verze 2.0.2.0.

Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za nás Boha, svatého Ducha, a kohokoliv na nebesích potkáš, krom ozónové díry, exkurze z Marsu a Artura C. Clarka! Korona eleison.

28.10.2020 v 11:54 | Karma: 12,33 | Přečteno: 336x | Diskuse| Politika

Barbora Topinková

Letecký deníky 5: Hledání bodu G (7:42 – 15:10)

Začít si dělat pilotní průkaz v době, kdy se světové letectví potácí v největší krizi od doby, co Jára Cimrman havaroval se svým kamenným letadlem v Jámách, je boj. Zvlášť, když ještě nevíte, kde máte svůj bod G.

23.10.2020 v 11:42 | Karma: 16,86 | Přečteno: 354x | Diskuse| Sport

Barbora Topinková

Popelnicová proklamace

Setkáte-li se při vyhazování odpadků s člověkem, který současně s vámi obsah popelnice s tyčí v ruce a soustředěným výrazem ve tváři prohledává, získáte dost jasný názor na dopady existující/ neexistující pandemie.

11.10.2020 v 20:01 | Karma: 17,75 | Přečteno: 565x | Diskuse| Politika

Barbora Topinková

Letecký deníky 4 – Lítá pilot wokolo, nekoukej se na něho (6:47 - 7:42)

Začít si dělat pilotní průkaz v době, kdy se světové letectví potácí v největší krizi od doby, co Jára Cimrman havaroval se svým kamenným letadlem v Jámách, je ryzí rozkoš. I když na wokruhu lítá víc pr..lí než vrabčáků.

3.10.2020 v 12:10 | Karma: 23,15 | Přečteno: 496x | Diskuse| Sport

Barbora Topinková

Letecký deníky 3: Do nebe! (4:09 - 6:47)

Začít si dělat pilotní průkaz v době, kdy se světové letectví potácí v největší krizi od doby, co Jára Cimrman havaroval se svým kamenným letadlem v Jámách, je výzva. Takže knipl a odvahu do ruky, a marš nahoru!

17.9.2020 v 10:27 | Karma: 20,04 | Přečteno: 350x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

V bytě mám cizího muže, volal majitel strážníky. Vetřelce našli v posteli s pivem

26. dubna 2024  17:05

Neznámý návštěvník se ve čtvrtek odpoledne objevil muži v bytě na českobudějovickém sídlišti Máj....

Dostával jsem balíčky, ne peníze, řekl Bystroň ke kauze úplatků od Rusů

26. dubna 2024  16:37,  aktualizováno  16:50

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v...

Wau, skvělé, úžasné. Podvodníci imitují známé weby, falešné jsou i komentáře

26. dubna 2024  16:39

Internetoví podvodníci zneužívají zavedené značky a snaží se tak z lidí vylákat peníze. Podvrhnuté...

  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4257x
Geoložka, běžkyně, triatlonistka a tanečnice flamenka s rozvinutým smyslem pro hédonismus.

Autorka knih "Z lehu k běhu" a "Vánoce na sádle a jiné trable". Redaktorka časopisu Cosmopolitan.

Principiální odpůrkyně pitomců všeho druhu a propagátorka užívání zdravého rozumu ve všech aspektech lidského života.

www.pivaruvpruvodcegalaxii.cz

https://www.facebook.com/barboratopinkovaspisovatelka/

http://www.vecizpolicky.cz