Diskuse

Srdce v aukci

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

t.ereza

6. 6. 2011 22:14
Drobnosti

Nemůžu mluvit za všechny organizace, které tímto způsobem získávají peníze, ale od známých, kteří si tímto způsobem brigádně přivydělávali, vím, že pokud si nabízenou drobnost nevezmete, darovaná částka může taky skončit v kapse výběrčího.

0 0
možnosti
BT

barbora_topinkova

6. 6. 2011 22:28
Re: Drobnosti

tak to je vážně  smutný! ale mít těch pitomostí plný šuplata se  mi nechce....co dávat něco opravdu potřebnýho?

0 0
možnosti
MD

daadyy

6. 6. 2011 21:29
ani floka

Jelikož metrem cestuji poměrně často, tak na podobné "charity" nepřispívám nikomu. Aby to těm co nic nedostanou nebylo líto :-) Navíc kdybych měl každé natažené ruce dát 20kč, tak za každý den jsem tak o 200,- chudší..

0 0
možnosti
B

Britule

6. 6. 2011 23:37
Re: ani floka

po vás chtějí jen dvacku? mně si říkají vždy minimálně o padesátikorunu...vydřiduši ;-)

0 0
možnosti
M

motylek_02

6. 6. 2011 21:00
jste velice aktivni

zpocatku jsem take nemela to srdce odmitnout. Jenze.... tech zadosti bylo  vic nez dost.  Protoze odmitnuti me dvacetikoruny na miste nikoho nezruinuje, nemam problem rici NE. Pozadam o zdroj informaci, zjistim podrobnosti, a pokud je to projekt ktery povazuji za smysluplny, tak ho podporim prevodem z uctu. Dava mi to tak vetsi smysl, a je projekt, kam prispivam pravidelne.

0 0
možnosti
N

NewDorianGray

6. 6. 2011 21:27
Re: jste velice aktivni

Ježkovy voči, já čet "jste velice atraktivní", si snad budu muset pořídit brejle. :-)

0 0
možnosti
A

Angi

6. 6. 2011 20:59
Na charitu nedáváme, od charity neberem!

To není prohlášení, jen si prostě nemůžu vzpomenout v jakém filmu / seriálu to bylo... pomůže někdo? Jinak nad tím budu fárat celou noc. Ale do google to nedám ;)

0 0
možnosti
S

stepulka

6. 6. 2011 20:36
.-)

R^

0 0
možnosti
JK

jana.krcova

6. 6. 2011 20:13
..

taky ráda přispívám (ale pečlivě vybírám) na různé charity doma i tady v UK.. lidé by o nich měli mluvit a šířit dál..takže..  ráda si pokecám s chlapíkem, který prodává Nový Prostor..  kávu si míchám lžičkou, která má na špičce barvy japonské vlajky..že občas pracuji ve žlutém triku velikosti xxl s medvídkem, který má převázané jedno oko..že mám připnutou žlutou narcisku na jmenovce...

0 0
možnosti
N

NewDorianGray

6. 6. 2011 20:22
Re: ..

Souhlasím, kdysi jsem si prostudoval výroční zprávy společností zajišťujících Adopci na dálku. Nebudu nikomu dělat pitomce. Rozdíly jsou docela velké, od 8% na režii až klidně ke 20%. To však nic není proti takovému Lady''s clubu, který spotřebuje na svůj provoz více než 50% vybraných prostředků. Je ale pravda, že netuším, v jaké charitě že se to dámičky angažují.

0 0
možnosti

Mablung

6. 6. 2011 20:02
kamený xicht

Nic proti, ale těmhle profesionálním žebrákům nikdy nic nedám.

Nicméně, je mi VELICE sympatické Vaše řešení něco udělat, mít tok peněz pod kontrolou, být aktivní. Smekám. Je to absolutně jiná úroveň než natáhnout ruku na ulici a prohlásit "přispějte na ..."

0 0
možnosti
BT

barbora_topinkova

6. 6. 2011 22:36
Re: kamený xicht

Děkuji!!! Další kolo dražby  bylo na sirotčinecv Antananarivu - koupme jim rýži na dva roky a pastelky. A taky děckám vysvětlme, kde je Česká Republika. Přímá podpora je nejlepší:-).

0 0
možnosti
RH

odseriku

6. 6. 2011 19:42
ono je tolik způsobů...

od těch popularizovaných - třeba adopce na dálku, přes ty propagované - třeba "světluška"...po ty nenápadné... třeba předvýchova štěňat pro nevidomé či budoucích asistenčních psů.... třeba pravidelně kupuju noviny od handicapovaných klučinů, kteří se snaží alespoň trošičku pracovat.... třeba nakoupit vánoční dárky místo v supermarketu v chráněných dílnách.... třeba dát něco, co umím do aukce (na foto-vize.cz právě probíhá aukce fotografií, které amatérští fotografové dali k dispozici...).... třeba si sednout k seniorovi na LDN a číst mu... není to o penězích.... vždy máme co dát.... mnohem víc je to o postoji srdce.... jako vedoucí denního stacionáře pro děti a integračního centra pro handicapované dospělé se setkávám s tisíci způsoby ochoty či neochoty.... pomocí je třeba umožnit exkurzi.... nebo nabídnout svoje koně pro účely léčebného ježdění.... nebo dát k dispozici prostory pro pořádání akce.... nebo nechat handicopované pomoci s úklidem kolem domu...vždycky je co dát...

0 0
možnosti
N

NewDorianGray

6. 6. 2011 19:50
Re: ono je tolik způsobů...

Samozřejmě, je to jen o ochotě něco udělat. Vždyť nikdo netvrdí, že musíš rozetnout svůj plášť a půlku dát strádajícímu. Teda pokud nechceš bejt po smrti blahořečenej. :-)

0 0
možnosti
MK

Brundi

6. 6. 2011 19:39
Eh?

"nahlásit na sociálku souseda, který evidentně mlátí svoji ženu a děti"

8-o

0 0
možnosti
N

NewDorianGray

6. 6. 2011 19:45
Re: Eh?

Tak pokud sis to nevymyslel kvůli tomu, že ti podruhý zaparkoval na místě přímo pod oknem... ;-D Né, samozřejmě, je to o mnoho statečnější a důležitější, než si koupit žlutou kytku a přespět tím... No jo, na co to vlastně je? Na výzkum rakoviny? Na dětský domovy? Vono jich už je ňák moc, se mi to začíná plést.

0 0
možnosti
PP

gmajlman

6. 6. 2011 19:21
Hmmm

Jiste bohuliba cinnost ale jinak celkove k hounu. Ze zasady neprispivam ruznym "vybercim". Mam proto nekolik duvodu. 1) Nikdy nevite kde ty penize skonci. 2) Platim nemale dane, a vetsinu vybercich odkazuji na prislusny statni subjekt. 

0 0
možnosti
N

NewDorianGray

6. 6. 2011 19:36
Re: Hmmm

Ještě zapřemýšlej, určitě tě napadnou další důvody, proč nepřispívat. :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4257x
Geoložka, běžkyně, triatlonistka a tanečnice flamenka s rozvinutým smyslem pro hédonismus.

Autorka knih "Z lehu k běhu" a "Vánoce na sádle a jiné trable". Redaktorka časopisu Cosmopolitan.

Principiální odpůrkyně pitomců všeho druhu a propagátorka užívání zdravého rozumu ve všech aspektech lidského života.

www.pivaruvpruvodcegalaxii.cz

https://www.facebook.com/barboratopinkovaspisovatelka/

http://www.vecizpolicky.cz