Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tady nejde o enviromentální inženýry schopné potom projektovat továrny (o čemž silně pochybuji, ale mohli by se uchytit v technických oblastech) či schopné počítat kapacity studní, ale o lidi kteří vystudují humanitní obor, potřebný humanitní obor, který nicméně potřebuje v republice sto lidí a ne každý rok 500 absolventů.

Obvyklý student ekonomky je na tom jako dříve student gymplu. Nevím co chci, tak tam půjdu a nějak se to vyvrbí. Takže nabere obecné znalosti a začne si hledat práci se znalostmi které má tisíce dalších absolventů. Jenže v daném oboru jich zdaleka není tolik potřeba. Proto jde dělat něco kompletně mimo obor, kde se naučí praxí a ze školy využije jen znalost MS Excel, pokud neflákal jazyky tak je a schopnost jakž takž systematické práce. Na to vejšku nepotřebuje.

Obvyklý student sociologie jde buď dělat něco jiného (nejlépe do státní správy) a nebo učit. Málo z nich se uchytí (a je potřeba) v oboru.

To samé u enviromentálních studií. Teď nemyslím v kombinaci s technikou, ale u těch kteří školou jen tak projdou s pro většinu povolání zbytečnými předměty a myslí si jak to bylo coool. U těch zase zbývá - jiný obor (ale kdo je zaměstná?) a nebo státní správa. Jinými slovy, k čemu jim ta vejška byla?

Takhle bych asi mohl pokračovat hodně dlouho.

16 1
možnosti
VN

Ono to není o tom , že vystuduje pouze enviroment. Tento obor může vystudovat v rámci chemicko-technologické fakulty , nebo v rámci přírodních věd. Takže se může uživit jako mimo enviroment například jako technolog v chemičce .

0 7
možnosti
MH

Článek dobrý! ...jen by mě zajímalo, kde jste přišla na to, házet do jednoho pytle ekonomy a politology? Že vy si taky kladete rovnítko politolog=politik? Zjistěte si prosím, jaké vzdělání má většina (nejen)českých politiků a čím se zabývá politologie... ;-)

4 6
možnosti
Foto

Pardon...politik má většinou práva z Plzně;-), na politologii by se nedostal.

2 9
možnosti
JK

Máte nadhled, vtip a pravdu. Karma!

4 11
možnosti
MT

Zapojuju se do stávky, ať si v Labi pro mě za mě teče rtuť s vodou půl napůl a lidi ať si na zahradě vykopu latrínu. Já jdu okopávat ředkvičky:-)

7 5
možnosti
Foto

K49a41r37e84l 52R13a91d71a

14. 5. 2013 16:58

To jste tomu dala. Tak Vy také patříte k těm trumberům, kteří ještě chtějí dělat něco užitečného. S tím tedy neoslníte. Já být mladší, jdu studovat  sdružené uměnovědy. To je obor mých snů. Bohužel za bolševíka mi nic takového netrpěli. Musel jsem přepínat mozkové závity u computeru.Fuj hanba.;-D

11 5
možnosti
JU

Vídím, že jste pravý odborník. Navrhoval bych vám dovolenou například v oblasti Great pacific garbage patch abyste sám viděl důležitost existence ekologie a environmentalismu.

2 11
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4257x
Geoložka, běžkyně, triatlonistka a tanečnice flamenka s rozvinutým smyslem pro hédonismus.

Autorka knih "Z lehu k běhu" a "Vánoce na sádle a jiné trable". Redaktorka časopisu Cosmopolitan.

Principiální odpůrkyně pitomců všeho druhu a propagátorka užívání zdravého rozumu ve všech aspektech lidského života.

www.pivaruvpruvodcegalaxii.cz

https://www.facebook.com/barboratopinkovaspisovatelka/

http://www.vecizpolicky.cz