Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J87a81n 71Š64i77k

30. 3. 2020 13:07

Myslím jste to vystihla JENOM jemně, paní Principiální odpůrkyně pitomců všeho druhu. Kladívko dopadlo přesně na hřebíček, dlouho jsem něco tak výstižného, v souvislostech a bez vydivočelých emocí, nečetl. Za mě R^ :-) Krásný den

9 3
možnosti
MK

P.S.2 - Já rouškovou diktaturu:) dodržuji a dokonce si myslím,že má smysl. Samozřejmě ale ne v tom, že člověk má mít roušku na puse uprostřed lesa, deset metrů od jiných chodců. Ale došlo mi proto, že tahle zdánlivě absurdni vyhlaska ma vytvorit v nasem mozku pocit, ze tak jako normalni nosit kalhoty a nenormalni ukazovat holou řiť,je normalni mit venku neco na obliceji a nenormalni ukazat holou tvar.A to by mohlo fungovat!.

3 0
možnosti
MK

Pěkně napsáno, ale.....Renomovaní doktoři MUDr. Jan Hnízdil a MUDr.Pavel Boček.:

Rouška je potřebná v uzavřených prostorách, na nákupech, v hromadné dopravě, všude tam, kde se shromažďuje větší počet lidí. Pokud se jdete projít do parku nebo do lesa, jedete na cyklistickou vyjížďku, jedete sami nebo s rodinou v autě, pracujete venku, může být naopak nebezpečná. Vydýchané bakterie, viry, hleny a nečistoty se v roušce zachytí a vy je vdechujete zpátky. Je to, jako byste se vysmrkala do kapesníku a pak ho celý den nosila připlácnutý na obličeji.

Odpoledne jsem se byl projít v Šáreckém údolí. Chodci, běžci, cyklisté, všichni v roušce. Vystresovaná maminka se pokoušela nasadit roušku asi ročnímu dítěti. Dítě z plna hrdla křičelo. Scéna jako z Polednice. Na to člověk ani nemusí být doktor, aby pochopil, že je to pitomost. Pro posílení imunity je nejlepší se každý den projít, nadýchat čerstvého vzduchu, takže bez roušky. Vydýchat to.

Nařízení vlády je ale nařízení vlády. „Dej blbci funkci a vymyslí lejstro,“ řekl Jan Werich. Když se necháme dusit, tak se udusíme. Spousta lidí mě žádala o doporučení, jak a kdy nosit roušku. Dal jsem ho na blog a Facebook. Šíří se jako lavina. Starostové několika obcí mi psali, jestli to můžou použít pro informaci občanům, že je to stručné, jasné, proveditelné. Odpověděl jsem jim: „Klidně to použijte, jen vás upozorňuji, že nejsem hygienik a moje doporučení odporuje nařízení vlády.“ P.S. Shodný názor přímo infektologa na toto téma jsem našel taky.

9 3
možnosti
MN

Četl jste vůbec ten blog pane Koubo??? Paní Topinková nepíše jen o rouškách (tam bych s Vámi i souhlasil), ale halvně o porušování nenavštěvování a srocování. A tam si zaděláváme nedodržováním na obrovský průšvih.

4 1
možnosti
VK

Co tak pozoruju, pro spoustu lidi v mem okoli je neprekonatelnym problemem, ze to opatreni vyhlasila babisova vlada a oni Babise uplne nekonecne nenavidi, takze porusovani tech narizeni vlastne berou jako jakousi formu odboje a vlastne jsou na to jeste hrdi.

8 1
možnosti
MN

Ano, rychlokvašení disidenti.

A to jsem jinak antibabiš.

Ale oni by možná "ze sportu" kašlali na jakékoli nařízení jakékoli vlády. Takoví švejkové, co zároveň nadávají "jakej tu je ve všem bordel". Oni ten bordel dělají.

2 1
možnosti
Foto

J14a82k83u86b 57T18o78m28i23s

30. 3. 2020 10:44

No, za blog samozřejmě karma! Ale ty příspěvky oněch potrefených kachen tady, to je fakt síla. Přesně o Vás, o těch, co nemíní dodržovat vydaná nařízení, je tento blog. Myslím, že tou tyčí po zadnici jako v Indii by se mnohé napravilo. Pokud by to napoprvé nepomohlo, přidat i jednu přes lebku...!!8-o

6 3
možnosti
MN

Karma jak Brno! Přesně jste to vystihla paní Topinková.

Ono spousta jedinců nechápe jeden velmi zásadní prvek těchto všech omezení:

MOJE nenavštěvování sousedů, kamarádů a příbuzných nechrání jen mne a MOU rodinu, ale i ty SOUSEDY, KAMARÁDY a PŘÍBUZNÉ!!!

Pořád tady někdo píše, že pokud to chytím, tak to přece chytím v tramvaji, na pracovišti nebo v obchodě. Ano, ale nenavštěvováním tu nákazu neroznesu dál. Nakazím maximálně manžela/manželku, děti. Tj. průměrně 3 další osoby. A ne dalších 5 nebo 10.

Chápete vy co pořád mrmláte "jaký to má smysl a proč ta šaškárna a zrušit omezení a kdo to má vydržet"? Nevidíte dál, než za hranice své domácnosti. Rv

Ještě jinak: povolením otěží sice na pár týdnu nakopneme ekonomiku (jak tady všichni antiomezovači volají), ale pak se rozjede takový tobogán, že zkolabuje nejprve zdravotnictví - viz Itálie a Španělsko, a nakonec i ta tolik vzývaná ekonomika.

A korejský model počítá s naprosto odlišnou mentalitou východoasijců, jejich vrozeným kolektivismem (posměváčci by řekli stádností :-/) a jejich posvátnou úctou k nadřízeným a všemu co ti nadřízení vyhlásí.

Antiomezovači si neuvědomují, že neustálým porušováním těch omezení jen oddalují konec omezení ;-D.

9 3
možnosti
PH

P52e94t29r 44H48á33j30e68k

30. 3. 2020 12:22

Vaši víru v "dobro páchané vládou" bych chtěl mít (vlastně nechtěl a jsem rád, že mám vlastní rozum).

4 1
možnosti
KS

Problem je v tom, ze zrejme ti narusitele, stejne jako ja neveri ve smysl tech opatreni. Ano je otazka respektu vuci okoli a nasi vlade. Bohuzel respek vuci vlade v dusledku jejiho dlouhodoneho pocinani mizi. CR ma neco k 10mil. a zatim jich umrelo 17 a vetsinou byli jen nakazeni koronou a zemreli v dusledku jine choroby. Ten symbolicky prvni pripad, vek 95. Kdybych se dozil 95 a rekli mi ze mam novou smrtelnou chorobu, tak zrejme umru smichy. Proc cela ta panika? Nekomu se to proste velmi hodi. Farma loby velmi rada udrzuje paniku. Psychopatickym investorum typu Bures se velmi hodi, ze muzou levne koupit zkrachovale firmy ci posilit postaveni vlastnich firem oproti konkurenci viz zakazy testovacich laboratori. Nekomu se velmi hodi, ze ziskani pristupu k nasim mobilnim datum. Snadno se pak da takove jedince zakleknout. Schvaluji se dalsi zakony, ktere nemaji s koronou co do cineni a normalne by neprosly.

Je vic lidi co proste zacina situaci chapat. Proste toho maji dost a nechteji se te maskarady aktivne zucastnovat.

Do ekon. krize bychom prisli i bez korony, dokonce i bez Burese. Jenze tyto dva faktory ten problem prohlubuji a podepise se to na nasich detech i jejich detech. Izolujme ty ohrozene a zajisteme jim komfortni karantenu, dovoz potravin a péči. Zbytek spolecnosti nechme fungovat. Vyjde nas to mnohem levneji a zlodeji se na tom nenapakuji.

6 6
možnosti
MN

To co jste napsal na konci je neralizovatelné. Jak chcete pozavírat všechny seniory? 90% z nich NEŽIJE v Domovech důchodců. I 85-letých. Chodí furt na nákupy, na návštěvy, dokonce jim pořád vtloukáme do hlavy aby svou samostatnost prodlužovali co nejdýl. Z důvodů psychického i fyzického zdraví. Nejsou kapacity v DD, dokonce i terénní péče má své fyzické a personální limity.

Dříve nebo později by ti Vaši "ohrožení" byli v pasti a umírali by po tisících.

4 1
možnosti
MN

Nevěřil bych pane Boháčku R^, že se někdy shodneme na kladném hodnocení nějakého názoru ;-D.

Teď by měly jít světonázorové preference stranou, jsme na jedné lodi co pluje v pořádné bouři a klidná hladina v nedohlednu. R^[>-]

2 0
možnosti
Foto

Rouška je potřebná v uzavřených prostorách, na nákupech, v hromadné dopravě, všude tam, kde se shromažďuje větší počet lidí. Pokud se jdete projít do parku nebo do lesa, jedete na cyklistickou vyjížďku, jedete sami nebo s rodinou v autě, pracujete venku, může být naopak nebezpečná. Vydýchané bakterie, viry, hleny a nečistoty se v roušce zachytí a vy je vdechujete zpátky. Je to, jako by se jeden vysmrkala do kapesníku a pak ho celý den nosil připlácnutý na obličeji.

16 0
možnosti
Foto

Já s Vámi souhlasím, Jiří. V tomto článku ale nejde o roušky. Jde o zbytečné trajdání venku v době, kdy máte sedět doma na zadku;-)

4 3
možnosti

Tenhle blog je opravdu skvěle napsaný.Výčet lidské blbosti a vyčůranosti.

Mě tedy moc nebaví ti, co nadávají na vládní restrikce, ale ty jsou především proto, že se ti nadávači JENOM nechovají "jako ovce", ale jako totální sobci a pitomci. Neumí se omezit ani na chvíli...v ničem,

JENOM poděkujiR^

12 6
možnosti
MN

Ironicky myslím, že až nastane léto, tak lidi asi svrhnou vládu, protože ta jim zakáže jet k moři. Ne koronavirus, ale "ta nemožná vláda" ;-D

Včera jsem se tu bavil s jedním antiomezovačem, který jako "řešení" cestovního ruchu nabízel, aby po návratu od moře byl dotyčný dovolenkář v karanténě. Vůbec ho nenapadlo, že stejně by se mohla zachovat i druhá strana, tedy orgány v místě dovolené a taky rekreanta umístit do karantény. V hotelu, zákaz vycházení z pokoje, zákaz pobytu na pláži.

Komická dovolená. Navrhl jsem ze srandy jako řešení jet na dovolenou na 4 týdny. 2 týdny tam být v karanténě a potom 2 týdny se tedy rekreovat. Na tohle už mi neodpověděl ;-D;-D;-D

4 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4257x
Geoložka, běžkyně, triatlonistka a tanečnice flamenka s rozvinutým smyslem pro hédonismus.

Autorka knih "Z lehu k běhu" a "Vánoce na sádle a jiné trable". Redaktorka časopisu Cosmopolitan.

Principiální odpůrkyně pitomců všeho druhu a propagátorka užívání zdravého rozumu ve všech aspektech lidského života.

www.pivaruvpruvodcegalaxii.cz

https://www.facebook.com/barboratopinkovaspisovatelka/

http://www.vecizpolicky.cz